Site Overlay

Boekhouding zelf doen of uitbesteden?

De vraag die verreweg het meest voorbij komt is ‘Kan ik mijn boekhouding zelf doen of waarom zou ik mijn boekhouding uitbesteden?’

Veel ondernemers weten de eisen niet om een correctie boekhouding te voeren. Er zijn ook een hoop verschillende regels. Daarnaast zijn er verschillende (fiscale) voordelen te halen. Onze mening is dat een specialist gevraagd en ongevraagd hoort te ondersteunen. Wij kunnen u adviseren in de beste mogelijkheden voor uw organisatie.

Wat is uw behoefte en welke informatie vind u belangrijk om te weten als het gaat om uw administratie. Welke vorm past het beste bij je als het gaat om de keuze van een boekhoudpakket.

Zelf de boekhouding voeren

Je kan ervoor kiezen om de boekhouding zelf te doen. In dit geval adviseren wij om gebruik te maken van een online boekhoudsoftware. De kosten hiervoor zijn laag, meestal alleen een laag abonnementstarief. Ook heb je in een online pakket altijd inzicht in de actuele resultaten. Vaak is het koppelen met extra software van bijvoorbeeld een webshop erg makkelijk.

Aan de andere kant, zelf boekhouden kost tijd en die tijd. Deze tijd kan je dan niet in je eigen bedrijf stoppen om geld te verdienen. Je bent zelf verantwoordelijk voor het tijdig insturen van de belastingaangiften en het maken van de jaarcijfers. Je hebt niemand om mee te overleggen bij vragen. Tot slot bestaat er de kans dat je fiscale voordelen niet weet of nog erger fouten maakt die kunnen leiden tot een boete.

Reden boekhouding uitbesteden

Wanneer je liever geen tijd kwijt bent aan doen van de boekhouding uitbesteden. Hier lever je op vaste momenten je spullen in. De boekhouder verwerkt het, stuurt de belastingaangiften in en maakt de jaarcijfers op. Dit bespaart tijd en je hoeft je niet te verdiepingen in lastige regels. Daarnaast hebt je iemand waar je mee kan overleggen en iemand die met je mee kan denken over je onderneming.

Indien je daarnaast graag wel inzicht hebt in de actuele cijfers kies voor een online boekhouder. In sommige gevallen kan je dan je administratie digitaal aanleveren. Een hoop boekhouders hebben echter dure uurtarieven. Wij onderscheiden ons hierin door een vaste prijsafspraak te maken.

Vond je dit artikel nuttig? Wat is voor jou de overweging geweest om je boekhouding uit te besteden of juist niet? Laat hier je reactie achter.